our-travels.com

Слики, фотографии и патување статии

official facebook page     official twitter page     official google+ page

Медитеранот во англиски стил


Медитеранот во англиски стилКако не Малта изгледа? Замислете мал остров, да го поставите на отворено море на Средоземното Море, некаде помеѓу Европа и Африка, и го стави врз неа речиси половина милион луѓе. Во лето, да додадете стотици илјади туристи и - тоа е Малта.Ако се исклучи ненаселени острови, Малта се состои од два острови - поголемите еден именуван исто како и државата, а помал Гозо. Еден значителен дел од поголемиот остров е урбана област и само западните и северните области имаат малку вегетација и земјоделството. Во Малта постои место каде што може да се смета како диви. IDIVIDI: Официјално постојат многу мали градови и капитал, исто така, мал град Валета. Во реалноста, Малта е град-држава со еден голем град, неколку сателитски населби и соседните островот на Гозо. IDIVIDI: На Гозо е малку поудобен, а не како населени како и поголемите островот Малта, но тоа е навистина мало место . Кога ќе стигне до тврдината во центарот на островот, во сите насоки може да се види морето. Повеќето туристи го посетуваат Гозо како еден ден патување. IDIVIDI: Голем дел од Малта не беше особено интересна за нас, затоа што добивме истиот медитерански стил на нашите хрватското крајбрежје. Малта е, згора на тоа, целосно искористени од страна на туристичката индустрија и нема инчен на островот што не беше посетена од страна на милиони туристи пред вас. Меѓутоа, две атракции се исклучок - главниот град на Валета и Hypogeum во Hal-Saflieni.

Убава Валета и мистична Hypogeum

Медитеранот во англиски стилВалета е интересна поради убавината на неговите улици и плоштади, древни ѕидови и атрактивен пати на заливи и морето. Убави улици се инкорпорирани во хармонична целина, пријатни за прошетка и релаксација. Постои, исто така, една од најстарите театар во Европа и неверојатни палатата на главниот плоштад, поранешна резиденција на витешкиот ред на Малта. IDIVIDI: Позицијата на барокната concathedral е особено интересна, со Караваџо слики и Mattia Preti фрески. Караваџо беше, всушност, протерани од Малта, но за среќа остави неколку ремек-дела. Hypogeum, голем праисториски подземни гробот и храмот, е навистина нешто посебно. Тоа е место полно со тајни и никогаш не одговараа на прашања. Таа била употребувана помеѓу 3600. и 2500-та год. Многу малку се знае за луѓето кои го изградиле. Тие веројатно доаѓа од Сицилија и на крајот ја разви напредна култура. Сепак, тие одеднаш исчезна и никој не знае што навистина се случило. Не е познато каков јазик зборувале и она што религијата тие имале. Гробот беше случајно откриен пред сто години за време на изградбата на куќа. IDIVIDI: Малта така е интересно како место каде што, според книгата Дела Апостолски во Библијата, Saint Paul преживеале бродолом. Според традицијата, Пол основана христијанска заедница на островот Малта. Неколку места, особено во Рабат, се посветени на него. IDIVIDI: Ние се допадна модрите прозорецот, убаво рок формација надморска на островот Гозо. Бевме таму сам, ветрот дуваше бесно, брановите беа многу големи ... Тоа е мал здив на авантура во оваа туристичка земја.

Европската старечки дом


Медитеранот во англиски стилМалта има многу постарите жители, како што многу пензионери од цела Европа, особено Brittain одлучи да живее остатокот од theire животот тука. Тука е далеку поудобно и потопло клима отколку во северниот дел на Европа, сè е многу поевтино и сите зборуваат англиски јазик. Пушењето е забрането во сите јавни места, па двојки со деца не се протерани од кафулињата како во Хрватска. IDIVIDI: Малта Интересно е како различни Медитеранот со многу силна британски влијание. Постои, исто така, влијае на различни култури на границата на Европа и Африка, уникатно поврзани со приказната на витешкиот ред, Свети Павле и животот во еден прекрасен, мал остров во средината на Средоземното Море.Јужна Америка

Азија

Африка

Европа

Централна Америка