our-travels.com

Imazhe, foto dhe artikuj udhëtimit

official facebook page     official twitter page     official google+ page

Shqipëria: Deti Adriatik, kalatë dhe enigmatike - verë e madhe


Shqipëria: Deti Adriatik, kalatë dhe enigmatike - verë e madheKur ne u larguam Tiranën, u takuam të ndryshme, "të vërtetë" Shqipëria. Anarkik, e varfër, e mbushur me plehra, depresion ... Por ende interesante dhe me vlerë një vizitë.Shkodra është qendra katolik i Shqipërisë, me një katedraleje bukur i madh. Kjo ndërtesë mbijetuan epokës komuniste për arsye të çuditshme - ajo u shndërrua në një palestër! Sigurisht, me kthimin e demokracisë, katedralja u rivendos në qëllimin e saj origjinal, dhe një pjesë është i përkushtuar për të martirëve të vrarë gjatë periudhës komuniste.
Mbi Shkodrës është enigmatik kalaja e Rozafës, e cila është historia e mijëra vjeç. Vend është ideal - shkëmbinjtë e lartë të pakalueshme në buzë të liqenit të Shkodrës janë një vend i madh strategjik. Këtu përjashtohet Mbretëresha ilire Teuta, dhe Romakët erdhën në shekullin e 2 pes. Pamposhtur për shekuj me radhë, kalaja u pushtua nga turqit në vitin 1479, me humbje të mëdha. Nuk janë mbetjet e ish-kishës në kala, dhe një pjesë e kompleksit të u shndërrua në një restorant.
Në afërsi të Tiranës, Kruja është një qytet. Këtu një heroi kombetar Skenderbeu turqit rezistuan për dhjetra vite, dhe qyteti është i kujton shekujt e trazuar të fundit.
madh port dhe qendër turistike e Shqipërisë është ish kryeqyteti i Durrësit. Tirana u bë kryeqytet në 20. shekulli për arsye prozaike - Durrës, për shkak të pozicionit të saj, ishte shumë e prekshme dhe e vështirë për të mbrojtur. Megjithëse Tirana mori përparësi, në çdo hap në Durrës një mund të shihni rëndësinë që qyteti kishte në të kaluarën. Nga kohët romake, atje janë mbetjet e amfiteatrit, portit të lashtë dhe muret. Nga shekujt e mëvonshëm janë kullat, sheshet dhe rrugët antike. Për fat të keq, ndërtesat e vjetra fetare u shkatërruan, duke përfshirë edhe sheshin kryesor, i cili dominohet nga xhamia e cila ishte ndërtuar rreth dhjetë vjet më parë.

Verë e madhe dhe ushqimi i mirë

Shqipëria: Deti Adriatik, kalatë dhe enigmatike - verë e madheDurrësi është i përqendruar të gjitha në Detin Adriatik. Vinça të mëdha port përgjatë bregdetit janë zëvendësuar me vargun e hoteleve. Restorante të mëdha me atmosferë rastësor - kjo nuk është aq e keqe që të jetë këtu.
Ne u menduar për të shkuar në fshatin e Beratit, të vendosura njëqind kilometra në jug të Tiranës. Ky qytet i vogël në epokën komuniste shërbeu si një muze të historisë shqiptare, me kishat mesjetare te ruajtura dhe xhamive. Megjithatë, ne i dha dorë për shkak të kushteve tejet të varfra të rrugëve shqiptare dhe shiu që po binte relentlessly ato ditë. Këto ditë me shi ne njohur restorante dhe ishin të befasuar këndshëm.
verë
e Madhe, ushqim të mirë dhe të gjitha për një çmim të vogël. Edhe pse cilësia ndryshon në masë të madhe, ne vazhdimisht ishin të kënaqur me raportin e cilësisë dhe çmimit.
viziton Shqipërinë përgjigjur questione tonë, se si e bën këtë vështrim krejtësisht të mbyllur dhe të izoluar vend si sot? Është e vështirë që të kuptojnë se ky vend ndodhet në zemër të Evropës është aq e ndryshme nga anëtarët e vjetër të BE-Greqia dhe Italia, të cilat rrethojnë Shqipërinë. Por, pikërisht për shkak se ajo është aq e ndryshme dhe ende kaq pranë, ishim të kënaqur me vizitën tonë në këtë vend të pazakontë.

Idetë e çmendur e shoferëve shqiptarë


Një tjetër librat e udhëtimit nga rajoni:

Udhëtime Shqipëria 1
Udhëtime Skandinavia 1

Shqipëria: Deti Adriatik, kalatë dhe enigmatike - verë e madheGjatë komunizmit, makina ishin një privilegj i zyrtarëve të partisë dhe të "zakonshëm" u ul pas timonit vetëm pesëmbëdhjetë vjet më parë. Për t`i bërë gjërat edhe më keq, anarkia në të cilin vendi u zhyt në derdhur një lumë të madh të makinave të vjedhura nga e gjithë Evropa, dhe të gjithë janë kryesisht makina Mercedes. Shoferët e këqija në makina të shpejta janë një kombinim të tmerrshme. "Strategji" E vetmja shoferit logjike është përfundimtare mbrojtëse ngarje. Çdo kurbë është një rrezik, dikush becouse nga drejtimi i kundërt mund të prerë kthesë. Në trafikun e qytetit është edhe më e vështirë, sepse rregullat janë pothuajse jo-ekzistente. Trafiku në Tiranë është shumë e vështirë, por edhe i ngadalshëm dhe frustruese. Vonesat janë të përditshme. Një anë e lumtur e trafikut shqiptare janë ide që vijnë për shoferët shqiptarë, të cilat nuk ekzistojnë askund në Evropë. Për shembull, kulmi i një Mercedes mban dy sofas të mëdha që tejkalojnë dukshëm gjerësinë e makinave. Nuk janë të gjitha llojet e qerres me kalldrëm dhe tricycles, të cilat janë zgjidhje plotësisht e palogjikshme dhe qesharake trafikut. Megjithatë, shoferi në Shqipëri ndihet më rehat kur ai parqe makinën e tij dhe vazhdon për të udhëtuar në këmbë.Afrika

Amerika Qendrore

Amerikë Jugore

Azi

Europa

Evropë