our-travels.com

Imazhe, foto dhe artikuj udhëtimit

official facebook page     official twitter page     official google+ page

Kinë Juglindore: Qytetet e mëdha me klimë të këndshme


Kinë Juglindore: Qytetet e mëdha me klimë të këndshmeNe ishim të befasuar me atë masë që Hong Kong ende merr frymë të pavarur, edhe pse ajo është zyrtarisht një pjesë e Kinës. Jo vetëm se gjithkush flet anglisht ose drejton nga e majta, por ka edhe një monedhë të veçantë dhe kufijtë me Kinën.Nëse jeni duke u kthyer nga Hong Kongu në Kinë, ju keni nevojë për një vizë të re si në qoftë se ju largoheni nga vendi. Ashtu si Shangai, Hong Kong është një shfaqje që shkëlqen perandori me rrokaqiejt, qelq dhe mermer. Dhe kjo është një i madh, tregu i madh i absolutisht çdo gjë. A ka një gjë e vetme më e rëndësishme në një botë që nuk do të kalojë nëpër Hong Kong? Qendra administrative dhe të biznesit të qytetit është vendosur në një ishull të vogël, ndërkohë që shumica e Hong Kong është e vendosur nëpër kanal në gadishullin që është zhvilluar nga një Azia pafund. Tunelet e ujit dhe subways janë të vendosura më poshtë kanalit.

Spektakli i formave, ngjyrave dhe dritat

Kinë Juglindore: Qytetet e mëdha me klimë të këndshmeShiko mbrëmje në të dyja anët e bankës kanalit është një spektakël i mrekullueshëm i formave, ngjyrave dhe dritat, dhe kjo është tërheqëse si ju mund të shihni në Hong Kong. Prandaj është e rëndësishme për të udhëtuar nëpër kanalin në traget, si në epokën e vjetër koloniale. Është gjithashtu me vlerë të ngjitem kodrës e cila është në mes të ishullit - në njërën anë një qytet i madh, dhe në pikëpamjen pafundësi tjetër të Detit të Kinës Jugore dhe Oqeani Paqësor. Rrugët e Hong Kongut, i mbushur me dyqane dhe tregje në natyrë, jemi duke ofruar një pamje të shkëlqyer të jetës së njerëzve lokal dhe interesave të tyre. Nuk është gjithçka në ofertë - nga pikat e çuditshme, të tilla si fole zogu me shumicën e mallrave luksoze. Ekonomia e Hong Kongut do të lulëzojë kur Kina do të lejojë qytetarët e saj për të shkuar pazar në këtë fushë. Njëqind kilometra në rrjedhën e sipërme nga Hong Kongu, në brigjet e lumit Pearl, ndodhet një qytet i bukur me një histori të pasur, Guangzhou. Pesëmbëdhjetë kilometra larg është qyteti Foshan. Por, natyrisht, nuk mendoj se kjo janë qytete të vogla, sepse, mirë, ekzistojnë dhjetë milionë banorë në Guangzhou dhe gjashtë milionë në Foshan. Për një ide më të mirë se çfarë lloj koshere është kjo, në afërsi është Shenzhen citie me 14 milionë banorë dhe Dongguan me shtatë milionë banorë.

Chefs e Madhe


Kinë Juglindore: Qytetet e mëdha me klimë të këndshmeGuangzhou nuk është aq e njohur si qytete të tjera të Kinës, turistët janë zhdukur pothuajse, kështu që ne në fund mund të merrni të dini më mirë kineze, në këtë rast Jugore (kjo është një vend i madh - në veri të Pekinit është rreth 2.000 kilometra). Ka ne ishim në gjendje për të gjetur ushqim që është disi afër nesh dhe arriti në përfundimin përsëri se kinezët janë të mëdha, gatuan mëdha. Për ne kjo është bërë normale për të ngrënë me shkopinj, dhe ne gjithashtu mësuar disa fjalë themelore kineze. Edhe pse Guangzhou mban tempuj të vlefshme dhe vendet arkeologjike "humbur" në rrugët e mëdha dhe ndërtesat i gjatë, ajo nuk është mjaft aq ekstrem sa qytetet tjera kineze. Ka ende disa rrugë të bukura, ku tregtarët shesin asgjë dhe çdo gjë, ka edhe një prekje të lehtë orientale. Nuk është një e bukur neo-gotik katedralen, dhe veçanërisht e bukur Pearl River madhe që rrjedh nëpër qendër të qytetit. Dhe ndërsa shikuar lumin që shkëlqen në margaritarë, dhe duke pirë birrë të madhe që është quajtur pas saj, ne finnaly fonud diçka dashuri për Kinë. Jo vetëm se kjo është një zgjua pazakontë të njeriut, e cila është e lehtë për të udhëtuar. Por ende - vetëm se ajo është aq e ndryshme është mjaft e arsyes që ne dëshirojmë të dimë këtë vend.

Kineze nuk janë

Dhe ne kuptojmë se kinezët nuk janë "nerds" si ata duket në shikim të parë. Pas një ushqim shumë të mirë, ata shpesh të pushojnë me një rresht të shisheve të birrës. Për më tepër, shoqëria gëzuar raste të njëpasnjëshme të pi birrë. Megjithatë, unë nuk kam parë ata të bëhen agresiv apo i vrazhdë. Ju mund gjithmonë të ndihet e disiplinës, e cila është shumë e ndryshme se sa në Evropë. Në çdo kohë të ditës dhe të natës ju mund të gjeni veten në rrugë ndjehen të sigurt. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se ju duhet të bletëve të guximshme, por kur ju shikoni çiftet Shëtitës ose pensio-infektues frymën e tyre pas një dite të zjarrtë në mes të natës, ju shihni se nuk ka më frikë. Krimi nuk është sceen e përditshme në qytetet e mëdha të Kinës, së paku jo si në Europë ose Amerikë.Afrika

Amerika Qendrore

Amerikë Jugore

Azi

Europa

Evropë