our-travels.com

Imazhe, foto dhe artikuj udhëtimit

official facebook page     official twitter page     official google+ page

Honduras - qytete të rrezikshme dhe natyra e bukur


Honduras - qytete të rrezikshme dhe natyra e bukurSipas madhësisë së vendeve, Amerika Qendrore është e ngjashme në Evropë - ajo është e dominuar nga shtetet e vogla dhe kjo është e lehtë për të lëvizur nga njëri tek tjetri.Guatemala dhe Honduras, një vende afërsisht dy herë madhësia e kroate, të nxjerrë në pah përmasat e tyre në mesin entitetet si Belize dhe El Salvador. Funksionet Honduras si një shtet normal në pjesën perëndimore të saj. Në verilindje të tërë të vendit përbëhet nga rainforest gjerë dhe shkretëtirë të plotë, kryesisht pa rrugë dhe vendbanime. Popullsia plotë i Guatemalës është e mbushur në rrugën midis Meksikës dhe El Salvador. Honduras ngrihet nga pluhuri, duke u përpjekur të ndërtoj vendin e vet në diell. Kjo është countrie kapitalist, dhe ndryshe nga Nikaragua fqinje ose në afërsi Kubës nuk ka flirted me komunizmin. Honduras ka sëmundje tipike e botës në zhvillim - korrupsioni i shfrenuar, një normë shumë të lartë krimi dhe hendeku mes të pasurve dhe pakalueshme poor.We udhëtoi në veri-perëndim të rajonit të Hondurasit - nga qyteti i dytë më i madh San Pedro Sulla për një të vogël, të këndshme Qyteti i COPAN. Në qendër të San Pedro Sulla është katedrale shumë të bukur (të përkushtuar për të, natyrisht, Shën Pjetri), e ndërtuar pesëdhjetë vjet më parë, në frontin e cila është një shesh i gjerë. Përbashkët për qytetet e kësaj pjese të botës, sheshi qendror është kthyer në një park të vogël. Një mal qëndron mbi qytetin, të ngjashme në Zagreb të Kroacisë, me një emërtim të shquar të mëdha "Coca-Cola". Kjo reklama të çuditshme malor është bërë një nga simbolet e qytetit.

Varfër, krahinë qetë jeta

Honduras - qytete të rrezikshme dhe natyra e bukurProvinca e Hondurasit është shumë tamer dhe më të rehatshme për të udhëtuar. Qyteti i COPAN është veçanërisht i kënaqshëm. Kjo është një magnet për shumë vizitorë, nga rrënojat e qytetit dikur të madh dhe të rëndësishëm Mayan. Qyteti ishte në moshën e saj të artë edhe para ardhjes së spanjollëve, pasi ajo kishte dhjetëra mijëra banorëve. Tempuj të shumta janë posaçërisht të vlefshme, një nga të cilat është ruajtur krejtësisht për shkak se ajo është në zemër të tempullit kurrë ndërtuar mbi të. Zhvillimi i qytetit kishte një pushim të papritur në shekullin e nëntë, dhe shkencëtarët nuk janë të sigurt për arsyen pse. Pronar i një hoteli të vogël, ku kemi qëndruar rënë dakord për të na marrë rreth njëzet kilometra nga qyteti, në vendin ku ka asnjë turistë. Ne kemi kërkuar për të parë se si jeta duket si në një fshat të zakonshëm në Honduras.

Hovels me pjatave satelitore


Honduras - qytete të rrezikshme dhe natyra e bukurFshati është një fshat kudo në botë. Në qendër është një vend i vogël shtëpi komunitet, shkollë me dy klasa dhe një fushë e madhe futbolli ndodhet pranë tij. Fshatrat për milje shtrirje përgjatë rrugës me zhavorr. Me shkëmbinj të mëdha dhe vrima në to, rrugët janë pothuajse të pakalueshme. Shtëpi të vogla të lagjeve të varfëra janë ndërtuar shpesh vetëm baltë, dhe në të mirë të ketë një çati kallaji. Ne nuk kemi parë një makinë. Fshatrat kanë energji elektrike. Sipas një panel të shquar në qendër të fshatit, të energjisë elektrike arriti disa vjet më parë, si donacion nga Japonia. Televizioni është padyshim një hit i menjëhershëm, si hovels janë swarming pjatave satelitore eith pazakontë. Edhe pse kushtet e jetesës janë të këqija, njerëzit janë të veshur bukur dhe të pastër. Njerëzit janë duke folur shumë të sjellshëm dhe i sjellshëm. Kufiri mes Hondurasit dhe Guatemala është e vendosur njëzet kilometra nga COPAN. Pothuajse të gjithë e narkotikëve të kalojë me shpartallimin nga San Pedro në Meksikë drejt destinacionit final - Shtetet e Bashkuara. Udhëzues tonë diskrete na shpjegoi se dhjetëra automjete luksoze që janë ngarje në COPAN kryesisht vijnë nga paratë që lidhen me drogat.Afrika

Amerika Qendrore

Amerikë Jugore

Azi

Europa

Evropë