our-travels.com

Imazhe, foto dhe artikuj udhëtimit

official facebook page     official twitter page     official google+ page

Indi: Vendi mahnitshme, në mënyrë të ndryshme nga Evropa


Indi: Vendi mahnitshme, në mënyrë të ndryshme nga EvropaKur planifikoni udhëtimin tonë në Indi, ne kemi kuptuar se ne kemi ndryshuar krejtësisht perceptimin tonë rreth vendit. Kryesisht, edhe pse ne e kuptojmë Indi si një shtet, do të ishte e përshtatshme për të paraqitur vendin si një kontinent.Në mënyrë të veçantë, ajo ka popullsinë më të madhe se sa Evropë dhe Australi së bashku. Duke parë madhësinë e Indisë, megjithatë, nuk është aq e madhe, por ende - një i madh, shumë më të madhe se, për shembull, Gjermania apo Franca. India është në fakt një grup i shteteve që janë në thelb të ndryshme. Dhe se çdo vend ka historinë e vet, historinë e saj dhe zakonet. Me të vërtetë të udhëtojnë të gjithë atë që India ka për të ofruar për turistët, ju duhet të gjeni të paktën një vit e gjysmë, dhe kishte për të shkuar pesëdhjetë mijë kilometra. Prandaj, shumica e agjencive në dy turne javë ofrojnë vetëm kapital Delhi, kryeqyteti i dikurshëm i Agra me Taj Mahal dhe Rajasthan shtetit kapitalin e Jaipur. Dhe kjo është vetëm një trekëndësh shumë, shumë i vogël në hartën e Indisë. Ne ishim pak më shumë ambicioz, kështu që ne kemi lëvizur pavarur nga Bombei (Mumbai që u quajt indianët) për rreth një mijë kilometra larg në Kajuraho tempujt fshatit dhe pesëqind milje larg në qytetin e shenjtë të Varanasi në Ganges lumit. Pastaj kemi vizituar trekëndësh Delhi Agra--Jaipur dhe disa qytete në Rajasthan, dhe se u kthye në Bombei me një avion.

Taj Mahal, një punë e shkëlqyer i arkitekturës

Indi: Vendi mahnitshme, në mënyrë të ndryshme nga EvropaGjëja më e bukur që kemi parë në Indi ishte i patejkalueshëm Taj Mahal. Kjo çudi e botës nuk mund të jetë në antikitet e saj dhe rolin historik konkurruese me shumë ndërtesa të tjera në botë, por ajo që është i patejkalueshëm është bukuria e saj e mahnitshme. Kjo është një punë e shkëlqyer i arkitekturës, me një ide jashtëzakonisht të suksesshme artistike. Ndryshe nga shumë objekte të tjera të ngjashme në Indi, Taj Mahal nuk është veçanërisht i bie shumë në sy, ajo ka vetëm modele diskrete gdhendur në mermer të bardhë. Harmonia e përsosur e formës dhe simetri të plotë janë vetëm gjysma e përvoja e tërë, me një të zhdukur - sfond. Arkitekti zgjuar përdorur pjerrësinë e tokës në lumë prapa Taj Mahal dhe të mos shtuar asnjë ndërtesë në sfond, në mënyrë që puna e mrekullueshme e duarve të njeriut të përkryer bashkua me qiellin blu. Kjo botë e tërë është me të vërtetë një mrekulli. Dhe historia rreth Taj Mahal është interesante. Në romantike dhe versionin e shkurtër është si një përrallë: burri pikëlluan kishte për të ndërtuar një varr madhështor për gruan e tij, i cili vdiq lindjes për fëmijën e tyre 14-të. Historia, megjithatë, nuk përmend qindra e konkubinat dhe ashpërsi të kohës, por është ende shumë romantike. Në Indi është patjetër me vlerë që ajo të shkojë në Varanasi, qyteti i shenjtë i hinduve në lumin Ganges. Se qyteti, tregon shkëlqimi i vërtetë dhe mjerimi i Indisë - nga lartë-fetare shpirtërore dhe vetë-disiplinës në lidhje me Perëndimin shekullarizuar gjitha mënyra për të fëlliqur, varfëria e skajshme materiale dhe tepër të ndotura lumin Ganges, e cila është në nivelin e ujërave të zeza të tërë. Në rrjedhën e sipërme, në fakt, qindra miliona njerëz dhe problemin e mbipopullimit është realiteti i ashpër i Indisë. Dhe tempujt pabesueshme dhe Kajurahoa. Dhjetra e tempujve mbijetuar më shumë se një mijë vjet në sundimin e muslimanëve për shkak se ata kanë mbetur të harruar në mes të xhunglës. Sot, ata janë një klasë të parë objekte të trashëgimisë botërore kulturore e bukurisë pabesueshme. Një tempuj Kajurahoa janë të famshëm për një arsye tjetër - skulptura erotike. Dhe, ndërsa ne europianët janë mësuar me atmosferë sublime në kishat tona, tempuj këtu ofrojnë skulptura që do të karakterizojnë si pornografisë. Dhe askush nuk e di me siguri pse tempujt janë ndërtuar në xhungël, ose pse ato përmbajnë skulptura erotike. Një nga shpjegimet e thjeshta është që në seks qytetërimit ish u trajtua si një pjesë integrale e jetës në komunitet, dhe ajo është shfaqur në këtë mënyrë. Por në Indi, gjërat më interesante janë ndërtesat, me dallime të mëdha sociale në krahasim me Evropën. Kur ju jeni të udhëtojnë nëpër Evropë ka dallime mes njerëzve, por ajo është ende shumë më të zakonshme. Dhe indianët e kanë parë se themelet e thellë e tyre kulturore në thelb i ndryshëm, dhe se këta njerëz janë krejtësisht të ndryshme në të menduarit dhe ndjenja nga ne. Që nga ndarja nga kaste me dëshirën fanatik për pasardhësit e shumta - India është vetëm diçka tjetër. Dhe kështu nga orë në udhëtimin tuaj nëpërmjet këtë vend të çuditshme ofron surpriza të reja dhe më shumë. Dhe kjo do të jetë një përvojë e mrekullueshme dhe të paharrueshme, por vetëm në qoftë se ju bëni një gjë - asgjë këtu nuk duhet të merret shumë seriozisht dhe në zemër. Unë kurrë nuk shikojnë orën. Dhe në qoftë se ju jeni shumë pedant Evropian ose thjesht nuk kanë nerva, pastaj të udhëtojë për në Indi përmes disa i agjencisë. Marrëveshje të tilla të mbrojtur perëndimorët në Indi nga çorganizimit, standardet e dobëta e akomodimit dhe ushqimit, si dhe nga të gjitha llojet e tekave të njerëzve lokal dhe truket të vogla që mund të bëjë që ju të çmendur. Por, nga ana tjetër, turne Indi nuk është në lidhje me ndërtesat dhe nën një zile udhëtojnë xhami, por është për njerëzit dhe zakonet e tyre, të cilat janë kaq të ndryshme. Pra, nëse ju mendoni se ju do të shkoni çmendur kur ju shoh se si kreu, krahët dhe këmbët dal nga insanely autobusë të mbushur me njerëz, ose si polic trafiku rreh çiklistëve në pjesën e prapme me një shkop për nxitim, ose nëse nëpunësi juaj printon bileten zakonshëm i trenit për më shumë se një orë - të qëndrojnë në shtëpi.

Po ngiste një taksi në Indi


Indi: Vendi mahnitshme, në mënyrë të ndryshme nga EvropaNë qytete indiane, rrallë ekziston një transport publik. Pra, kur ju keni nevojë për të transportit në rrugë, asgjë më e lehtë: të ndaluar një nga rickshaws panumërta, karrocat e montuar në të vërtetë në biçikletë, paguajnë një dollar dhe biker-shofer juaj do të prishen për milje që do të marrin ato ku ata kanë nevojë për të. Nëse ju doni të transportit luksoze, duke paguar rreth katër shumën e normës së dhe në të njëjtën mënyrë që ju të përzënë jinricksha makinë, ose disa lloj tricycles motorike të vogla. Dhe në qoftë se ju doni të transferimit të "de lux", pastaj për disa dollarë që ju të merrni një taksi, e cila është rregullisht e lashtë por elegante markë kovë ambasadori. Çfarëdo që ju zgjidhni ju do të merrni një shofer të lumtur dhe do të përballën me pyetjen e pashmangshme, "Ku jeni, zotëri? Cili vend, zotëri?". Në shoferit rrota ndoshta do të kemi tërhequr një svastika. Dhe në qoftë se ju tregoni atë se çfarë do të thotë të shenjë evropianët, shofer taksie do të përgjigjet me një të qeshur se ishte për atë një shenjë e fat të mirë. Ardhshëm do të jetë gjithmonë fotografi apo figurines e njeriut yndyrë pak ulur me një kokë të - një elefant. Shofer taksie do t`ju them me shumë respekt se kjo është Ganesh, një nga perënditë, për të cilin indianët më lutet. Dhe si shoferët përzënë auto-rickshaw ose një "të vërtetë" taksi - është e pamundur për të përshkruar. Në fillim ne menduam se ishte një vetëvrasje të kandiduar, pa ndonjë qëllim, por më vonë ne ende filluar vërejtur rregullat ngarje plotësisht të ndryshme nga ato në Evropë. Kampionati është ende e fortë dhe nuk ka joproduktive në një shenjë të ndaluar ose në crosswalk. Këmbësorëve, si një e dobët, a nuk do të përshtaten kudo, madje edhe në koston e drejtuar poshtë. Askush nuk ka një pasqyrë, në mënyrë që kur dikush vijë ai vazhdimisht luan bri. Një shofer taksie shpjegoi se shenjta indiane shofer bri të mira, frenat mirë dhe - lumturia ("bri mirë, prishet mirë dhe fat të mirë"). Kjo do të thotë se shoferët indiane janë brirët vazhdimisht bezdisshëm, dhe bori të shëndosha që ju zakonisht dëgjoni në vend. "E zakonshme" në kabinën indian ngasin edhe pas gjithë kësaj pushon të amaze. Në fakt, ju mund të konsideroni veten me fat në qoftë se një shofer taksie çuan ju në vendin ku ju të kërkuar. Shoferët lokale janë shumë të lirë për të interpretuar, ku ju në të vërtetë doni të shkoni dhe të marrë ju, për shembull, në hotelin ku ata kanë rënë dakord komision tek pronari, nëse ju jeni duke qëndruar. Kështu që kur ju jeni të makinës në mes të natës në lagje të errët në drejtim të kundërt nga ku ju kanë rezervuar një hotel, kur ju zbarkonin në frontin e një hale se shoferi i panjohur quajtur hotel, dhe kur ju të gjeni veten në mesin e lopëve fjetur dhe qentë në rrugët eerily bosh të qytetit të panjohur, nuk do të jetë Affraid. Kjo nuk është rrëmbimi ose mashtrimi, kjo është vetëm një mënyrë për një shofer në Indi për të fituar vetë për jetën.



Afrika

Amerika Qendrore

Amerikë Jugore

Azi

Europa

Evropë