our-travels.com

Imazhe, foto dhe artikuj udhëtimit

official facebook page     official twitter page     official google+ page

Mesdheut në stilin Shqip


Mesdheut në stilin ShqipSi funksionon Malta duken si? Paramendoni Island pak, vendin e saj në det të lartë të Detit Mesdhe, diku në mes të Evropës dhe Afrikës, si dhe të vënë mbi të gati gjysmë milioni njerëz. Në verë, shtoni qindra e mijëra turistë dhe - kjo është Malta.Në qoftë se ne përjashtojmë ishujt e pabanuar, Malta përbëhet nga dy ishuj - një i madh me emrin njëjtë si shtet, dhe Gozo vogla. Një pjesë e konsiderueshme e ishullit më të madh është zona urbane dhe vetëm zonat perëndimore dhe veriore kanë bimësi pak dhe bujqësisë. Në Maltë nuk ka asnjë vend që mund të konsiderohet si e egër.
Zyrtarisht ka shumë qytete të vogla dhe të kapitalit, gjithashtu Valletta vogël qytet. Në realitet, Malta është një qytet-shtet me një qytet të vetëm të madh, rrethinat disa satelitore dhe ishullin fqinj të Gozo.
Gozo është pak më të rehatshme dhe të mos populluar sa më të madhe të ishullit të Maltës, por ajo është vend me të vërtetë i vogël . Kur të keni arritur kështjellë në qendër të ishullit, në të gjitha drejtimet që ju mund të shihni nga deti. Shumica e turistëve të vizitojnë Gozo si një ditë udhëtim të vetëm.
Pjesa më e Maltës nuk ishte veçanërisht interesante për ne, sepse kemi marrë të njëjtin stil mesdhetar në bregdetin kroat tonë. Malta është, për më tepër, shfrytëzuar plotësisht nga industria turistike dhe nuk ka inç të ishullit që nuk është vizituar nga miliona turistë para jush. Megjithatë, dy tërheqjet janë përjashtim - kryeqyteti i Valletta dhe Hypogeum në Hal-Saflieni.

Valletta bukur dhe Hypogeum mistike

Mesdheut në stilin ShqipValletta është interesante për shkak të bukurisë së saj rrugët dhe sheshet, muret e lashtë dhe pikëpamjet tërheqëse të bays dhe detit. Rrugët të bukura janë inkorporuar në tërësi harmonike, të këndshme për të ecur dhe zbutës. Nuk është gjithashtu një i teatrit të vjetër në Evropë dhe pallatin mahnitshme në sheshin kryesor, qëndrimi i mëparshëm i Knights of Malta. Concathedral
bukur barok është veçanërisht interesante, me piktura Caravaggio dhe Mattia afreske PRETI. Caravaggio ishte, në fakt, të dëbuar nga Malta, por ai për fat të mirë u largua disa kryevepra. Hypogeum, të mëdha Varri parahistorike nëntokësore dhe tempullit, është me të vërtetë diçka e veçantë. Ajo është vend plot e sekreteve dhe nuk iu përgjigj pyetjeve. Ajo është përdorur në mes të pes-të 3600 dhe 2500. Shumë pak dihet për njerëzit që e ndërtoi atë. Ata ndoshta erdhën nga Sicilia dhe zhvilluar eventualisht një kulturë të avancuar. Megjithatë, ata papritmas u zhduk dhe askush nuk e di se çfarë ndodhi me të vërtetë. Nuk dihet se çfarë gjuhe folën dhe çfarë feja që ata kishin. Varri u zbulua rastësisht njëqind vjet më parë, gjatë ndërtimit të një shtëpie.
Malta është gjithashtu interesante si vend ku, sipas Librit të Veprave të Apostujve në Bibël, saint Paul shpëtoi një anijembytje. Sipas traditës, Pali krijuar një komunitet të krishterë në ishullin e Maltës. Disa vende, veçanërisht në Rabat, jemi të përkushtuar për të.
Ne pëlqente dritaren e kaltra, një formacion bukur shkëmb mbi det në ishullin e Gozo. Ne ishim atje i vetmuar, era frynte furishëm, valët ishin shumë të mëdha ... Kjo ishte një aventurë e vogël e frymë në këtë vend turistik.

Evropian shtëpi pleqsh


Një tjetër librat e udhëtimit nga rajoni:

Mesdheut në stilin ShqipMalta ka shumë banorë të vjetër, si pensionistët më shumë nga e gjithë Evropa, veçanërisht Brittain vendosin për të jetuar pjesën tjetër të lifes theire këtu. Këtu është shumë më e rehatshme dhe të ngrohta klima sesa në Evropën veriore, çdo gjë është shumë më i lirë dhe të gjithë flet anglisht. Pirja e duhanit është e ndaluar në të gjitha fushat publike, kështu që çiftet me fëmijë nuk janë të përjashtuar nga kafenetë si në Kroaci.
Malta është interesante si mesdhetare të ndryshme me ndikim shumë të fortë britanik. Nuk është edhe ndikimi i kulturave të ndryshme në kufirin e Evropës dhe Afrikës, të lidhur në mënyrë unike për historinë e kalorësit, Shën Pali dhe jeta në një ishull të bukur, të vogël në mes të detit Mesdhe.Afrika

Amerika Qendrore

Amerikë Jugore

Azi

Europa

Evropë